جلسه ششم فروم اقتصاد دیجیتال با عنوان تاثیر دیجیتالی شدن بر متغیرهای کلان اقتصادی ایران، یکشنبه ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۷ ساعت ۱۰ الی ۱۲ مکان سالن آموزش قدیم

تاثیر دیجیتالی شدن  بر متغیرهای کلان اقتصادی ایران

دکتر اسفندیار جهانگرد

دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی

فناوریهای دیجیتالی نقش روزافزونی در اقتصاد کلان  بویژه  در مواردی مانند رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری، و جنبه‌های دیگر اقتصاد ایفا می‌کنند. گستره و اهمیت این تحولات و تاثیرات، سوالات مهمی در بر دارد زیرا مسائل زیربنایی سنجش و متدولوژی آن، همچنان لاینحل باقی مانده است.

• پیشران‌های اصلی اقتصاد دیجیتال چگونه باید شناخته و سنجیده شوند؟
  • سرمایه‌گذاری‌های درسطح صنعت و در سطح کل اقتصاد مرتبط با تجارت الکترونیک، شامل سرمایه‌گذاری در تجهیزات و نیروی کار شاغل در فناوری اطلاعات، کدام هستند؟
  •  نتایج برای رشد اقتصادی، اشتغال، بهره‌وری و تورم کدام است؟

چگونه می‌توان منفعت و مشکلات نامشهود مصرف‌کننده را به حساب آورد؟

در ادامه ارایه سنجش اقتصاد دیجیتال، در این مطلب تمرکز بر موضوع سوم از مطالب بالا  یعنی تمرکز بر  اثرات دیجیتالی شدن اقتصاد ایران از منظر تاثیر بر تولیدات صنعتی و خدماتی،  چگونگی زنجیره تولید خدمات و صنایع دیجیتالی، نقش قیمت‌های کالاها و خدمات دیجیتالی و اینترنت بر بهره وری  نیروی کار در اقتصاد ایران هستیم.